Klikkaa tästä ja etsi dokumentti »
Maalämpö on suomalaisiin oloihin sopivin lämmitysjärjestelmä; auringon maahan sitoutunutta lämpöä on saatavilla ympäri koko vuoden ja lämpöpumppu pystyy keräämään suurimman uusiutuvan energiamäärän. Lämmitys maksaa itsensä takaisin alhaisina energiakustannuksina, lämmitysjärjestelmää uusiessa voit säästää jopa 80 % energiassa.
Kaikista lämmitysmuodoista maalämpö on paras suoja kohoaville energiakustannuksille, mikäli sähkönhinta nousee Keski-Eurooppalaiselle tasolle. Nimittäin maalämpöpumppu käyttää vähiten sähköä kylmimpinä talvipäivinä, kun pörssisähkö on kalleimmillaan.
Maalämpö on huolettomuutta ja erittäin suuri uusiutuvan energian osuus on taas ympäristöystävällisyyttä. NIBE maalämpöpumppuihin voit lisätä myös energiatehokkaan viilennyksen, jossa maan sisällä olevaa viileyttä siirretään sisätiloihin ilman kompressorin käyttöä. Lue lisää Cool-IN viilennyksestä >
Maalämpö on puhdasta aurinkoenergiaa. Auringon lämpö nimittäin varastoituu maahan. Ensin pintaan, puutarhan kevätsiivouksen aikaan. Viettäessäsi kesälomaa riippumatossa varastoituminen tapahtuu yhä syvemmälle ja kun on aika haravoida kasaan syksyn viimeisiä pudonneita lehtiä on ilmaista energiaa varastoitunut riittävästi lämmittämään talosi jopa ennätyskylmänä talvena. Myös sään puolesta kurjimpina kesinä riittää tontillasi lämpöenergiaa varastoitavaksi asti.
Nesteellä täytetyn putken avulla, myös tunnettu keruupiirinä, voit saada ylös syvälle maaperään, vedenpohjaan tai pintamaahan varastoituneen aurinkoenergian.
Mikä näistä lämmönlähteistä sopii sinulle riippuu talosi energiantarpeesta, lämmitysjärjestelmästäsi ja tontista.
Itse lämpöpumppu tiivistää varastoidun lämpöenergian, jotta sillä voidaan lämmittää vettä - sekä suihkussa, että pattereissa.
Näin se tapahtuu. Keruuputkistossa kiertävä neste virtaa lämpöpumpun höyrystimen (lämmönsiirrin) läpi, jossa keruunesteestä siirtyy lämpöenergiaa kylmäaineeseen. Keruunesteen lämpötila laskee ja kylmäaine höyrystyy eli kaasuuntuu.
Kylmäaineen lämpötila on tässä vaiheessa vielä alhainen. Kaasuuntunut kylmäaine ”puristetaan kasaan” lämpöpumpun kompressorissa, jolloin paine ja lämpötila nousevat rajusti (vertaa polkupyörän pumpun lämpenemiseen rengasta pumpattaessa).
Kuuma kaasu johdetaan lauhduttimeen (lämmönsiirrin), jossa kuuma kaasu lauhtuu, eli muuttuu nesteeksi. Samalla lämpöenergiaa siirtyy lämmityspiiriin. Lauhduttimen jälkeen nesteytynyt kylmäaine virtaa vielä suodattimen ja paisuntaventtiilin läpi, jossa paine ja lämpötila laskevat entisestään. Seuraavaksi kylmäaine virtaa höyrystimeen, jossa se jälleen sitoo lämpöenergiaa keruupiiristä ja seuraava kierros alkaa.
NIBE maalämpö on käyttäjälleen turvallinen valinta. NIBE:n maalämpöpumput keräävät tehokkaasti auringon energiaa kalliosta, maasta tai vesistöstä ympäri vuoden. NIBE takaa tuotteittensa laadun. Pohjolan suurimman lämpöpumppuvalmistajan asema on hankittu teoilla, ei sanoilla. Mikäli lämpöpumpun käytössä tarvitset apua, voit kääntyä ammattitaitoisten, NIBEn kouluttamien jälleenmyyjien, asennus- ja huoltoliikkeiden puoleen. Tai voit ottaa yhteyttä NIBEn tekniseen tukeen, jossa asiantuntijat palvelevat niin sinua kuin ammattilaisiakin.
NIBE maalämpöpumput saat joko lämpimän käyttöveden lämmitykseen tarkoitetulla integroidulla varaajalla tai ilman. Myös ilman varaajaa toimitettavissa lämpöpumpuissa on valmiina lämpimän käyttöveden lämmitystoiminto. Runsaasta tuotevalikoimastamme löytyy varmasti lämpöpumpun rinnalle toimiva ja helposti asennettava varaaja.
Ympäristöystävällisyyden ja huolettomuuden lisäksi energiakustannukset ovat lämpöpumpun valinnassa tärkeitä. Valikossa ”Näin paljon voit säästää” saat pika-arvion maalämmön tuomasta säästöpotentiaalista.
Pikalaskurimme avulla saat suuruusluokka-arvion lämpöpumpun mahdollistamista energiakustannussäästöistä. Laskelma kuvaa kuluja eteläisessä Suomessa, pohjoisessa etenkin ilma/vesilämpöpumpun kulutus on jonkin verran suurempi.
Tarkemman arvion kustannussäästöistä ja ehdotuksen sinun taloosi sopivasta lämpöpumpusta saat pyytämällä jälleenmyyjältäsi mitoituksen ja antamalla hänelle täytettynä linkistä löytyvän lomakkeen
Kun suunnittelet maalämpöä lämmitysjärjestelmäksesi, ota yhteyttä asiantuntijaan. On erittäin tärkeää, että suunnitelman tekee NIBE-asentaja ja porauksen taas suorittaa energiakaivojen porauksiin erikoistunut urakoitsija.
Energiakaivon syvyyteen vaikuttavat monet asiat, esimerkiksi talon koko ja ikä, lämmitysjärjestelmän lämpötila- ja tehontarve, käyttöveden tarve sekä talon maantieteellinen sijainti. Tästä syystä kaivoa ei saa alimitoittaa. Syvyys vaihtelee noin 70–200 metrin välillä. Kaivon halkaisija sitä vastoin on 110–140 mm.
Energiakaivojen poraajat ovat tottuneet työskentelemään piha-alueilla. He tekevät kaikkensa, jotta pihallasi tehdään mahdollisimman pieni myllerrys, jota ei välttämättä edes huomaa kun työ on suoritettu. Normaalisti poraustyö kestää pari päivää. Työn valmistuttua kaivo ja putket ovat peitettyinä maan alle silmän huomaamattomiin.
NIBE S -sarjan invertteriohjattu maalämpöpumppu sisäänrakennetulla lämminvesivaraajalla.
NIBE S -sarjan invertteriohjattu maalämpöpumppu. Tarpeisiin sopiva lämminvesivaraaja liitettävissä.
Pohjolan myydyin invertteri maalämpöpumppu. Varustettu sisäänrakennetulla lämminvesivaraajalla.
Invertteri maalämpöpumppu loistavalla vuosihyötysuhteella. Voit valita pumppuun tarpeisiisi soveltuvan lämminvesivaraajan.
Maalämpöpumppu, jossa sisäänrakennettu lämminvesivaraaja sekä korkea hyötysuhde.
Maalämpöpumppu korkealla hyötysuhteella. Voit valita lämpöpumppuun tarpeisiisi soveltuvan lämminvesivaraajan.
Loistava hinta-laatusuhde. Maalämpöpumppu, jossa sisäänrakennettu lämminvesivaraaja.
Maalämpöpumppu ilman lämminvesivaraajaa
Maalämpöpumppu kiinteistöille (24-60 kW). Voidaan sarjaankytkeä 540 kW asti.
Maalämpöpumppu kiinteistöille invertteritekniikalla (4-28 ja 6-43 kW).